Aplicație gratuită de parenting a UNICEF

Aplicație gratuită de parenting a UNICEF
Foto: UNICEF

Aplicația de parenting gratuită Bebbo, dezvoltată de UNICEF, este caracterizată ca „un sprijin constant pentru mii de părinți și îngrijitori din România ai copiilor de la naștere la șase ani, fiind folosită zilnic pentru a accesa sfaturi sigure și verificate privind nutriția, sănătatea și educația copiilor sau pentru a le monitoriza creșterea pentru a se asigura că au o dezvoltare armonioasă.

Bebbo are până în prezent în România peste 21.700 de utilizatori, care au descărcat aplicația și au înscris 22.900 de copii  în aplicație. Marea majoritate a utilizatorilor, 79%, sunt mame, iar 15% reprezintă procentul taților care folosesc aplicația, restul de utilizatori fiind alți îngrijitori sau furnizori de servicii. Cel mai mare procent al copiilor înscriși, de 15% este al nou-născuților (copii aflați în prima lună de viață).

Aplicația Bebbo este gratuită și oferă părinților sfaturi de specialitate cu privire la sănătatea și dezvoltarea copilului, de la nutriție și alăptare la învățarea timpurie și valoarea jocului, parentingul receptiv, protecție și siguranță. Aplicația include, de asemenea, îndrumări specifice pentru părinți și îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate. Bebbo poate fi descărcat gratuit și instalat în câteva secunde prin Google Play sau App Store. Până în prezent, în Europa și în Asia Centrală, unde este disponibilă, aplicația a fost descărcată de peste 777.000 de utilizatori. Bebbo le permite de asemenea adulților să urmărească principalele etape de dezvoltare și să înregistreze creșterea, vaccinările, controalele și programările medicale ale copiilor”.

Realizatorii ne oferă câteva date care arată ce reprezintă Bebbeto în România: „21.700 de utilizatori, 22.900 de copii înscriși. Cele mai citite articole sunt cele despre experiențe diverse la vârsta de 3-4 luni, despre noile descoperiri pe care bebelușii le fac la 7-9 luni și despre cunoașterea reciprocă între părinți și nou-născut în prima lună de viață. Utilizatorii au fost foarte interesați și de articolele legate de stabilirea rutinelor și a obiceiurilor bebelușilor, articole legate de vaccinuri, nutriție și alimente, despre primii pași făcuți de copii și primele cuvinte rostite. Cele mai accesate jocuri sunt din categoriile care vizează dezvoltarea fizică, cognitivă, socio-emoțională, precum și a limbajului și a comunicării.”

Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România: „Îi încurajez încă o dată pe părinții din România, dar și pe adulții care au în îngrijire copii cu vârsta de la naștere la 6 ani, să descarce și să folosească zilnic aplicația Bebbo, intrând în comunitatea părinților care doresc să fie permanent informați, din surse sigure, validate de specialiști , cu privire la dezvoltarea armonioasă a copiilor în primii ani de viață. Bebbo este un sprijin mereu la îndemână și gratuit, cu un conținut actualizat în permanență și de cea mai bună calitate.”

Aplicația gratuită Bebbo pentru părinți poate fi descărcată de pe AppStore și Google Play.