Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, prezent la aniversarea celor 25 de ani de la înființarea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ

6-3Se spune că „Viața este ceea ce facem cu timpul care ne-a fost dat să-l trăim” și e adevărat că această frază se referă mai mult la indivizi, la oameni ca persoane.
Eu aș merge puțin mai departe și aș spune că se poate aplica foarte bine și asociațiilor, sindicatelor, oricăror grupuri organizate mai mult sau mai puțin.
Că și acestea au o temporalitate a lor și că tot ceea ce reușesc să facă în timpul pe care îl au la dispoziție reprezintă viața lor.
Știu că 25 de ani în viața unui sindicat reprezintă un timp care deja spune multe lucruri, pentru că nu este ușor ca într-un sfert de veac să ai continuitate, să te bucuri de încredere și să-ți poți înde­plini obiectivele dincolo de greutățile inerente și de transformările prin care trece o societate la un moment dat.
Astăzi, această organizație, care și-a asumat valorile promovate de către fondatorul învățământului românesc modern, Spiru Haret, a devenit una dintre cele mai importante forțe sindicale ale școlii românești. Este meritul dumneavoastră pentru această reușită, este motivul pentru care realizările sindicatului rămân mărturie că timpul nu s-a scurs fără să lase semne în societate.
Timpul a dovedit că prin dialog și cooperare se pot realiza lu­cruri importante în momente dificile, că dăruirea cu care sindi­catul a luptat pentru drepturile angajaților din sistemul educațional și solidaritatea de care a dat dovadă în mo­mentele dificile au dus la beneficii sociale care sunt resimțite, dar uneori mai puțin cunoscute în restul societății.
Mai mult decât atât, implicarea sindicatelor în dialogul social este extrem de importantă, reprezentând un liant în dezvoltarea întregii societăți.
Cu atât mai mult trebuie subliniat rolul pe care educația și cadrele didactice îl au în formarea și dezvoltarea unui popor.
La mulți ani!

Așteptăm la redacție materiale (educație, didactică, pedagogie, reformă, cultură, societate, opinii etc.) pentru a le publica în revista tipărită și pe site-ul revistei “Tribuna învățământului”.
Email: tribuna@megapress.ro