Finaliștii UBtalks 2021

Finaliștii UBtalks 2021

Competiția studențească UBtalks se apropie de sfârșitul celei de-a VIII-a ediții, la care au participat peste 70 de studenți de la Universitatea din București și Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, UNArte, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie I.L.Caragiale.

Recent au fost aleși finaliștii pentru ediția de anul acesta de către prof. univ. dr. Liviu Papadima, conf. univ. dr. Alexandra Crăciun și Ada Roseti, pentru ca în data de 28 mai să  fie aleasă o singură echipă câștigătoare, dintre cele 16 rămase în competiție.

Printre temele interesante și inedite pe care le-au prezentat cei ajunși în marea finală se numără: Ce face ca munca noastră să fie importantă, Cultura românească în VR, Conferințe radiofonice – podcasturile perioadei interbelice în România, Inteligențe multiple și instruirea diferențelor în educația timpurie, Despre Basme și importanța lor, Cyberbulliying-ul – Identificare și eliminare prin consiliere online.

“Pentru a câștiga unul dintre premiile oferite de sponsorii UBtalks 2021, prezentările finaliștilor trebuie să fie atractive și comprehensibile pentru un public din afara domeniului de specializare, bine documentate, originale, relevante, creative și solid argumentate. Desigur, prezentările pot fi însoțite, dacă e cazul, de materiale foto, video sau audio.Juriul va fi format din profesori ai Universității din București, manageri și specialiști în comunicare.”

Universitatea din București desfășoară anual proiectul UB Talks, o competiție cu și pentru studenți, care a ajuns în 2016 la cea de-a patra ediție.

În cadrul UB Talks, studenți și masteranzi ai Universității din București vor susține, individual sau în echipe, prezentări orale libere pe teme liber alese din domeniile lor de specializare. Proiectul este astfel gândit încât să le ofere speakerilor cât mai multă libertate în modul de a concepe și structura propriile prezentări.

Din punct de vedere al conținutului și modului de prezentare, discursurile trebuie să fie atractive și accesibile pentru publicul nespecializat. Participanții sunt încurajați să gândească și își susțină ideile într-o manieră cât mai creativă și interactivă. Atelierele vor fi evaluate de către un juriu alcătuit din cadre didactice ale Universității din București și reprezentanți ai sponsorilor, iar cele mai bune prezentări vor fi premiate.