Centre de excelență europene pentru învățământ profesional în România

12
Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Brănești, Ilfov
Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Brănești, Ilfov

O instituție de învățământ superior din țara noastră – Universitatea din București, o unitate de învățământ preuniversitar – Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, județul Ilfov și doi parteneri socio-economici – Fundația Worldskills Romania și Terano Construct SRL au fost selectați la nivel european ca platforme de centre de excelență în învățământul profesional și tehnic (VET). Selecția fost făcută de Comisia Europeană în urma celui de al doilea apel din cadrul Acțiunii-cheie 3 a Programului Erasmus + (valoare, 20.000.000 euro). În total, au fost depuse 55 de aplicații, din care au fost selectate cinci.

Universitatea din București va face parte din platforma Governance for Inclusive Vocational Excellence; Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, din platforma European Platform for Urban Greening.

Ministerul Educației și Cercetării informează că „prin proiectele selectate se vor urmări dezvoltarea unor ecosisteme de competențe, creșterea calității și adaptabilității învățământului profesional și tehnic, prin dezvoltarea unor programe de curriculă inovativă și de noi metodologii de predare-învățare”.