„Vacanță în siguranță – fără droguri!”

„Vacanță în siguranță – fără droguri!”

„Vacanță în siguranță – Fără droguri!”, ediţia a VIII-a, este una dintre campaniile derulate de Agenția Națională Antidrog în această perioadă pe Litoral. Alte campanii și proiecte de prevenire și reducere a riscurilor asociate consumului de droguri implementate de specialiștii Agenției Naționale Antidrog în această vacanță sunt „Litoral fără droguri 2022”, ediţia a XX-a, „Vară în siguranță – Tu contezi cel mai mult”, ediţia a VII-a, „Safe parties!”, toate derulate pe toată durata sezonului estival, în principalele stațiuni de pe litoral, în spațiile recreaționale (cluburi, baruri, terase, festivaluri) și în taberele școlare de la malul mării.

Specialiştii Agenției Naţionale Antidrog au fost prezenţi şi au transmis informaţii, mesaje şi recomandări preventive la evenimente, concerte, festivaluri: „Young Island Festival” Bacău, „Tusvanyos” Tuşnad, „Desculț în iarbă” Târgu Mureș, judeţul Mureş, „Love Reghin Day & Night” Reghin. De asemenea, au fost prezenți la evenimente publice precum străzi deschise, zilele orașelor, întruniri tematice, târguri, tabere școlare, zone de promenadă, întreceri sportive, precum și în alte zone de agrement din întreaga ţară.

Cu aceeași adresare către tineri, în ultima perioadă ANA a derulat patru activităţi de prevenire a consumului de droguri în şcoală, la care au participat 407 elevi şi 28 de cadre didactice și două activităţi de prevenire în familie, de care au beneficiat 94 de copii şi 33 de părinţi.

Echipe multidisciplinare (medici, asistenţi sociali şi psihologi) au sprijinit desfășurarea de activități informative, educative, preventive în comunitate. Agenţia Naţională Antidrog a fost sprijinită și de Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență şi Poliţia de Frontieră.