Universitatea din București, lider național în Round University Ranking – World University Rankings, și în 2020

Universitatea din București, lider național în Round University Ranking – World University Rankings, și în 2020

Universitatea din București își menține și în ediția din acest an poziția de lider al universităților românești în clasamentul general Round University Ranking – World University Rankings: locul 589. În clasament mai sunt incluse din țara noastră Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napooca, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș. Indicatorii în funcție de care sunt evaluate universitățile vizează educația, cercetarea, diversitatea internațională, sustenabilitatea financiară. Rezultatul Universității din București se datorează în principal componentei de predare. Universitățile (829 în total, anul acesta) sunt clasificate pe domeniile Științe umaniste, Științele vieții, Științe medicale, Științe naturale, Științe tehnice, Științe sociale.

Prima poziție între universitățile românești în domeniile Științele vieții și Științe naturale

Universitatea din București se situează pe prima poziție la nivel național în domeniile Științele vieții – locul 414 la nivel global, urmată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (581) și Universitatea de Vest din Timișoara (645); Științe naturale – locul 316 la nivel global, urmată de Universitatea de Vest din Timișoara (390) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (479), membre ale Consorțiului Universitaria

În domeniul Științe tehnice, Universitatea din București ocupă locul II la nivel național (566 mondial), precedată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (474) și urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași (581) și de Universitatea Politehnica din București (604).