Un nou eveniment destinat domeniului construcţiilor

Construct Fest îşi propune să fie de ajutor atât celor care vor să studieze şi să lucreze în această industrie, cât şi companiilor de profil. Evenimentul se va desfăşura în perioada 30-31 mai 2017, la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în campusul din Bulevardul Lacul Tei, 122-124, sector 2, Bucureşti.
Acest eveniment îşi propune să devină unul de referinţă pentru piaţa de construcţii din România şi pentru viitoarea resursă umană din domeniu, actualii şi viitorii studenţi.
Evenimentul Construct Fest 2017 găzduieşte ateliere de lucru, prezentări şi mese rotunde cu diferite teme de interes din domeniu, tururi ghidate în campus şi în laboratoarele universităţii, evenimente culturale organizate de Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti, vizite la casa eficientă energetic EfdeN, precum şi două târguri, unul educaţional dedicat elevilor şi unul al companiilor din ramura construcţii dedicat studenţilor, absolvenţilor  şi partenerilor UTCB.
Atelierele de lucru şi mesele rotunde vor pune faţă în faţă principalii jucători din domeniul construcţiilor: companii, patronate, asociaţii profesionale, care vor dezbate problemele întâmpinate în activitatea pe care o desfăşoară; vor fi invitate şi ministere, ambasade şi diferite asociaţii naţionale cu care universitatea colaborează.
Târgul educaţional va avea ca scop principal sprijinirea elevilor de liceu în obţinerea informaţiilor necesare despre programele de studiu ale facultăţilor de la reprezentaţii acestora, dar şi de la studenţi,  şi se constituie şi ca o „Zi a porţilor deschise“  pentru aceştia. Va contribui, de asemenea, la atragerea pe această cale de noi studenţi în acest domeniu de viitor.
La Târgul companiilor le va fi prezentată absolvenţilor de licenţă şi/sau masterat  şi studenţilor UTCB oferta pentru locurile de muncă atât pentru domenii de execuţie, cât şi pentru proiectare-cercetare. De asemenea, vor fi prezentate activităţile şi realizările firmelor cu precădere pe domeniul de inovare în construcţii.
Rectoratul UTCB
Coordonatorul evenimentului
Prorector UTCB
Prof. univ. dr. ing. Laurenţiu RECE