Performanța tinerilor manageri români recunoscută sub egida Președinției SUAPrima gală de premiere în țara noastră a excelenței susținute pe baza formării printr-un program de referință din SUA se regăsește în ansamblul ediției din acest an a evenimentului Repatriot Summit 2024, caracterizat drept „cel mai important eveniment anual dedicat  românilor din afara granițelor”, care începe la 3 octombrie la București, la Palatul Parlamentului și continuă la Hotelul Orizont din Predeal până pe 6 octombrie. Organizatorii, Romanian Business Leaders, ne informează: „Pentru prima dată, în acest an are loc și premierea unor companii performante în cadrul  Romania Performance Excellence Program, o inițiativă venită din nevoia de a crește competitivitatea organizațiilor românești și soluția dată de un profesor român din Statele Unite în urma Summitului Repatriot din 2018 de la Alba Iulia.”

Andrei Ghenciu, profesor la University of Wisconsin Stout, singura universitate care a câștigat prestigiosul premiu de două ori în Statele Unite: „România are multă valoare rămasă nedescoperită! Excelența în management și preocuparea pentru performanța continuă în organizații ar valorifica mult mai bine resursele existente. Pornind de la o discuție informală, ne-am propus să urmărim și să studiem programul Baldrige din Statele Unite, singurul premiu de excelență sub egida Președinției Statelor Unite. Astfel, după criza generată de pandemie, am reușit să inițiem un proiect pilot împreună cu Repatriot și Fundația Națională a Tinerilor Manageri și să avem primele serii de cursanți,  iar acum să avem prima Gală de premiere a unor campioni, pe 3 octombrie la Parlamentul României.”

Repatriot Summit 2024, conform formatului consacrat de cele 8 ediții precedente (referiri la ediția 2023 fiind prezentate și în Tribuna învățământului la vremea respectivă), „va aduce împreună 100 dintre oamenii de afaceri și manageri români din străinătate cu peste 100 dintre oamenii de afaceri și manageri de succes din România. Discuțiile vor fi orientate către găsirea soluțiilor pentru o conectare mai bună a românilor de pretutindeni cu țara, pe fructificarea unor oportunități de afaceri în România și în lume. Sunt abordate tematici complexe privind înalta tehnologie, inteligența artificială, dezvoltarea infrastrastructurii și energia pe lângă educație, sănătate și promovarea turismului românesc prin prisma țesăturii de încredere dintre comunitățile din țară și cele din diaspora”.

Marius Bostan, antreprenor în serie, membru Romanian Business Leaders și inițiator al Repatriot: „De aproape 10 ani, inițiativa noastră voluntară a determinat conexiuni de valoare cu români extraordinari din toată lumea, acțiunile și mesajele noastre generând încredere și proiecte concrete în mai multe domenii, demonstrând prin fapte cât de intens Credem în România. Dacă 10% dintre românii plecați ar reveni în țară, România ar fi tigrul Europei cel puțin următorii 10 ani și asta ar ajuta foarte mult atât companiile din România cât și nivelul de trai al tuturor românilor.”

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/idei-pentru-dezvoltare-accelerata-cu-ajutorul-inteligentei-artificiale/

Distribuie acest articol!