Noi participări în campania „Citește Românește”

7

Campania „Citește Românește”, inițiată de Ministerul Culturii pentru sprijinirea autorilor și editorilor autohtoni și pentru realansarea pieței de profil, câștigă noi aderenți. În ultima vreme, s-au alăturat campaniei, ca parteneri:

Grupul Librarium – a reorganizat spațiul din librăriile proprii, prin așezarea lucrărilor de autori români la un loc, pentru a fi găsite mai ușor. Pe website-ul propriu www.cartepedia.ro a fost definită o secțiune specială, iar toate cărțile scriitorilor autohtoni pot fi achiziționate la prețuri speciale.

Iuliana Bâtea, manager general al Grupului Librarium: „Campania Citește Românește inițiată de Ministerul Culturii este o campanie de promovare a literaturii române extrem de binevenită în contextul actual și o campanie care se pliază pe modelul cultural construit în acești ani de către Grupul Librarium. În următoarea perioadă, Grupul Librarium va promova această campanie prin promoții, reduceri și prin rearanjarea zonelor de carte dedicate scriitorilor români, extinzând spațiul și aducându-l mai aproape de cititorii care pășesc în interiorul librăriilor. Zonele de noutăți și de promoții vor acorda prioritate literaturii române și, în măsura în care în timpul verii nu vom putea găzdui evenimente literare, sperăm că vom compensa acest lucru prin recomandările de lectură venite de la librarii noștri din toată țara. Citește Românește este o ocazie excelentă de a descoperi autori și cărți minunate din literatura noastră, atât din cea contemporană, cât și din cea clasică. O literatură extrem de vie, variată și potrivită pentru orice vârstă”.

Lanțul de librării Sedcom Libris Iași – a lansat o secțiune specială de autori români pe www.portokal.ro, la prețuri speciale, accesibile publicului larg.

Leonard Radu, director economic al librăriilor Sedcom Libris Iași: „Societatea română s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar o dată cu ea și scriitorii.  Avem autori români care ne oferă călătorii în diferite perioade și spații, însă avem și autori români care au scris despre dezvoltare personală, parenting sau gastronomie. Vă invit să descoperiți noi scriitori, tineri extrem de talentați, care merită timpul dumneavoastră. Este important să privim și diferențele culturale de la o societate la alta și să găsim perspectiva autorilor  Este foarte importantă descoperirea și redescoperirea propriilor valori literare naționale, cu atât mai mult cu cât, în ultimii douăzeci de ani, mai ales, scriitori, istorici, specialiști din mai multe zone de interes scriu cărți, turnează filme, montează spectacole despre personalitățile literare ale României, se inspiră din diverse epoci istorice și își aleg drept eroi figuri care suscită un deosebit interes pentru partea occidentală a lumii și nu numai. Cunoașterea este cea mai frumoasă datorie pe care o putem avea, iar de aici vine și puterea de a ne reconsidera prezentul în lumina unui trecut care să ne facă mult mai încrezători în posibilitățile noastre de afirmare. Citim, așadar, românește… dar cu fața către universalitate, urmând sănătosul îndemn al prelegerilor junimiste ținute în Iași de Titu Maiorescu. Librăriile Sedcom Libris Iași se alătură Campaniei Citește românește inițiată de Ministerul Culturii promovând operele autorilor români într-o secțiune special creată în cadrul magazinului nostru on-line portokal.ro”.

Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii: „Campania Citește Românește este una dintre acțiunile pe care Ministerul Culturii le are în vedere pentru susținerea autorilor români contemporani. Suntem alături de ei pentru a-i ajuta să ajungă mai ușor la public și am găsit înțelegere la toți partenerii noștri pentru a le vinde cărțile într-un mod cât mai atractiv, prin prețurile speciale oferite și prin poziționarea la raft. Aproape săptămânal avem ocazia să anunțăm un nou partener, ceea ce demonstrează succesul acestei initiative”.

Articol de FLORIN ANTONESCU