Ministerul Apărării Naționale trece în regim online cursurile școlilor și universităților militare

Ministerul Apărării Naționale trece în regim online cursurile școlilor și universităților militare

Numărul din ce în ce mai mare de infectări cu SARS CoV-2 înregistrat în ultima perioadă a determinat Ministerul Apărării Naționale să ia, miercuri, decizia de a trece în scenariul roșu cursurile tuturor școlilor și universităților militare. 

Într-un comunicat publicat pe site-ul Digi 24, se spune: „Prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, se suspendă în mod eșalonat, începând de miercuri, 11 noiembrie, activitățile educaționale care impun prezența fizică a elevilor, studenților și cursanților în sistemul de învățământ militar preșcolar, liceal, post-liceal, universitar și post-universitar, precum și în instituțiile de formare continuă”.

Același comunicat mai precizează că, în cazul Institutului Medico-Militar, studenții vor continua să facă voluntariat la Direcțiile de Sănătate Publică din București și din Mureș, dar cursurile vor fi făcute, „în principiu”, online.

La începutul anului școlar, Armata a achiziționat peste 2.200 de tablete și laptopuri pentru elevii colegiilor militare din țară, urmând ca, până la finalul anului să cumpere alte 1.500 de suporturi digitale pentru elevii școlilor postliceale militare.