Manualele ART KLETT – opțiunea pentru Calitate în educație

Manualele ART KLETT – opțiunea pentru Calitate în educație

16 manuale participante, 16 manuale câștigătoare la licitația pentru clasele a III-a și a IV-a.

Editura Art Klett, un nume sinonim cu excelența în educație, a obținut rezultate remarcabile la licitația de manuale școlare pentru clasele a III-a și a IV-a din acest an: toate cele 16 manuale participante au fost declarate câștigătoare.  

Procesul de selecție și de evaluare a scos, încă o dată, în evidență profesionalismul și calitatea manualelor care poartă marca Art Klett, un adevărat brand al calității în educație, o editură de calibru european: premii și calificări în finalele competițiilor europene de specialitate, cel mai mare număr de manuale avizate în ultimii 5 ani, cel mai mare număr de avizări de auxiliare didactice, cel mai mare număr de locuri 1 și 2 la criteriul calitate în sesiunile de evaluare din ultimii 5 ani  

Cel mai mare număr de manuale cu punctaje excepționale la calitate

În urma evaluărilor calitative, manualele prezentate de Editura Art Klett au obținut punctaje excepționale: 10 din 16 manuale cu peste 98 de puncte la evaluarea calitativă (dintr-un punctaj maxim posibil de 100 de puncte), fiind cel mai mare număr de astfel de reușite dintre toate editurile participante. O dovadă în acest sens este faptul că 7 manuale s-au plasat pe locurile 1 și al 2-lea, între editurile participante.

Manuale de calitate realizate de profesioniști ai educației

Sub auspiciile Art Klett, 9 manuale pentru clasa a III-a au ieșit învingătoare: Limba și literatura română; Matematică; Limba engleză (manual realizat în parteneriat cu Cambridge University Press); Științe ale naturii; Educație civică; Arte vizuale și abilități practice; Muzică și mișcare; Limba germană (manual realizat în parteneriat cu Klett Sprachen); Muzică și mișcare pentru școlile cu predare în limba germană.

La clasa a IV-a, 7 manualele Art Klett au fost desemnate câștigătoare: Limba și literatura română; Matematică; Istorie; Geografie; Științe ale naturii; Limba engleză  (manual realizat în parteneriat cu Cambridge University Press); Educație civică.

Art Klett oferă pachet complet pentru clasele a III-a și a IV-a

De menționat că, pentru anul școlar 2021-2022, Editura Art Klett oferă la clasele a III-a și a IV-a un pachet complet (manuale pe suport tipărit,  manuale digitale, auxiliare, planificări etc. )

Calitate în educație – sloganul validat al editurii Art Klett

Cele mai multe dintre manualele Art Klett participante la licitația din acest an au continuitate pe anii de studiu. Engleza de la clasa a II-a până la clasa a VIII-a, manuale care au fost realizate în parteneriat cu Cambridge University Press, manualul de Geografie, care este o versiune îmbunătățită a manualulului Art Klett din 2018, primul manual românesc calificat vreodată într-o finală BELMA – cea mai importantă competiție a manualelor și materialelor didactice la nivel mondial și care oferă continuitate până la clasa a VIII-a, Limba și literatura română .

Amintim că Editura Art Klett a obținut, pe 10 octombrie 2018, în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Frankfurt, primul premiu european acordat unui manual românesc la BELMA (Best European Learning Materials Awards), competiția care desemnează cele mai bune manuale europene. Motivația de atunci a juriului: „Structura lecțiilor este foarte bine concepută. Cu ajutorul unui design adecvat, a diferențierilor cromatice, a fotografiilor și a altor elemente grafice și cartografice, conținutul lecțiilor este foarte clar prezentat.”