InfoEducație, olimpiadă națională de inovare și creativitate digitală

InfoEducație, olimpiadă națională de inovare și creativitate digitală

La Colegiul Național Unirea din Focșani se desfășoară în perioada 25-30 iulie ediția 2022 a Olimpiadei Naționale de Inovare și Creativitate Digitală InfoEducație, definit de organizatori ca „un concurs dedicat elevilor de la profilul informatică și de la alte profiluri, cu aptitudini pentru crearea de aplicații informatice.

Competiția – inițiată în 1994 de reputatul profesor Emil Onea din Focșani – este un reper în domeniu, prin nivel al evoluțiilor în concurs și prin consecvență a desfășurării, anul acesta derulându-se a XXIX-a ediție. Participă elevi și profesori din 32 de județe, finala fiind precedată de etape începând de la nivel local.
Eveniment în viața orașului, olimpiada elevilor creativi în aplicații informatice beneficiază de susținerea autorităților locale: Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani alocă suma de 15.000 lei. De asemenea, dincolo de competiție, municipaliltatea le oferă participanților un spectacol la Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia și un tur ghidat, organizat de Centrul Național de Informare Turistică Focșani.