Cum vor fi evaluați elevii care fac în continuare școala online și cum se vor susține examenele naționale?

Cum vor fi evaluați elevii care fac în continuare școala online și cum se vor susține examenele naționale?

Elevii care în semestrul al II-lea vor face  școala online vor fi evaluați tot online. Cei care urmează să susțină examenele naționale în această vară le vor susține, însă, la școală, cu prezență fizică, doar tematica de examen urmând să fie adaptată la realitățile acestui an școlar, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Referitor la tezele pe care elevii care vor merge fizic la școală ar urma să le dea, ministrul Cîmpeanu a spus că există reguli în vigoare care nu pot fi schimbate brusc. „Le vom schimba doar în măsura în care ele vor fi în avantajul elevilor. Aici se încadrează și subiectul tezelor”, a spus el.

Conform anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis, unitățile de învățământ își vor redeschide porțile din 8 februarie, dar în funcție de scenariul epidemiologic în care se va încadra, la momentul respectiv, fiecare localitate. Prioritare sunt clasele primare și cele terminale.

Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunicii, de exemplu, și pot prezenta un risc pentru aceștia, au posibilitatea să învețe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

În cazul cadrelor didactice cu vulnerabilități, acestea pot să predea de acasă, însă trebuie să prezinte un certificat de la un medic de medicina muncii, a mai spus ministrul Cîmpeanu la un post de televiziune.