Cel mai bun rezultat din istoria participării românești la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Echipa României, participantă la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, a obținut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiție: două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.
Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun și Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs. Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică din București) și Paul Andrei Draghiș (clasa a X-a, Colegiul Național Vasile Lucaciu, din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Mirițescu (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică din București).
Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică s-a desfășurat în Grecia (Volos), în intervalul 27 iulie – 5 august. Competiția a reunit peste 100 de concurenți din 20 de țări. Delegația României s-a întors în țară pe 5 august.
Ediția de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de țara noastră, la Suceava. (Biroul de Presă al MEN)