Campanie națională de educație pentru sănătate și suport emoțional în criza Covid-19

Campanie națională de educație pentru sănătate și suport emoțional în criza Covid-19

23.500 de elevi din 40 de județe și din 4 sectoare ale Bucureștilor participă timp de 4 luni la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional în școli și în sistem online, susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române. Acțiunea face parte dintr-un proiect de intervenție în pandemia Covid-19 implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR), finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC). În sens cuprinzător, este o campanie națională de informare și de conștientizare a populației în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, beneficiari fiind și 188.000 de adulți (în special din mediul rural și din comunități în risc de infectare) cărora le vor fi oferite informații cu rol educativ, precum și 8122 de familii nevoiașe care vor primi pachete cu produse de igienă.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România subliniază: „Statele Unite sunt alături de România ca parte a eforturilor comune de a gestiona pandemia cauzată de COVID-19 și de a merge mai departe împreună. Ca răspuns la pandemia actuală, am acordat 800.000 de dolari finanțare directă către Crucea Roșie Română pentru a sprijini lupta României cu Covid-19 și pentru a spori rezistența instituțională în comunitățile rurale vulnerabile, iar companiile americane au sprijinit și ele instituțiile publice și organizațiile non guvernamentale care au depus eforturi pentru a gestiona și limita efectele pandemiei. Această inițiativă este o dovadă a generozității poporului american și al angajamentului ferm al SUA de a sprijini România în această perioadă dificilă. Lupta împotriva acestui virus este departe de a fi terminată, dar poporul american rămâne dedicat colaborării cu România în lupta împotriva Covid-19”.

Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, accentuează: „Crucea Roșie Română rămâne în continuarea în prima linie a ajutorului umanitar alături de cei aflați în nevoie. Conform misiunii noastre, avem în vedere sprijinul acestora cu produse de igienă. Suntem conștienți, totodată, că un rol foarte important  în limitarea transmiterii noului coronavirus este informarea corectă și completă. Cu sprijinul voluntarilor noștri, vom ajunge acolo unde informația este greu de obținut, unde oamenii nu au acces la materiale de informare și de protecție sau unde există un grad înalt de scepticism privind urgența situației în care ne aflăm”.