Ministerul Educației analizează posibilitatea ca elevii să se întoarcă în bănci în semestrul al II-lea

Ministerul Educației analizează posibilitatea ca elevii să se întoarcă în bănci în semestrul al II-lea

După apariţia în spaţiul public a unor informaţii – venite inclusiv din partea  unui oficial MEC – conform cărora școala s-ar putea întoarce în scenariul verde (cu prezență fizică) începând din semestrul al II-lea – Ministerul Educaţiei și Cercetării a precizat că încă nu a fost luată o decizie în acest sens, dar se analizează această posibilitate. 

Astfel, Ministerul arată că, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972, începând din 9 noiembrie, au fost suspendate, pentru 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, a precizat MEC.