Au început înscrierile la concursul național de titularizare 2022

Au început înscrierile la concursul național de titularizare 2022
Au început înscrierile la concursul național de Titularizare 2022. Astfel, potrivit calendarului oficial de concurs, în perioada 9-17 mai, candidații își pot depune sau trimite dosarele. Ca noutăți ale sesiunii de anul acesta, trebuie spus că au fost reintroduse adeverința de integritate comportamentală și cazierul.

Pentru a se titulariza pe post, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, cadrele didactice candidate trebuie să obțină, atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului, minimum nota 7. Pentru a deveni suplinitori, adică pentru a se angaja pe o perioadă determinate, candidații trebuie să obțină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Potrivit unui document trimis inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației, comisia județeană de organizare și desfășurare a concursului are obligația de a configura o adresă de e-mail la care candidații să-și poată trimite dosarele de concurs.

Ca o noutate, atât președintele comisiei de concurs, cât și inspectorii școlari pentru managementul resurselor umane au obligația de a consilia candidații în privința disciplinelor de concurs la care se pot înscrie în funcție de studiile pe care le-au efectuat, precum și posturile didactice, respectiv catedrele pe care le pot ocupa.

Ministerul Educației a mutat organizarea concursului și afișarea posturilor pe site-ul propriu, nemaifolosind platforma gestionată de fosta SIVECO. Ministerul Educației a publicat lista posturilor vacante pentru concurs în data de 6 mai.