Clase amenajate în curțile unor școli

Clase amenajate în curțile unor școli

Soluția amenajării unor spații în curțile școlilor pentru ținerea orelor este pusă în practică la școlile cu clasele I-VIII din localitățile Bucșoaia, județul Suceava (533 de elevi) și Pesac, județul Timiș (240 de elevi). Asociația Zi de Bine, promotor de cauze sociale și educaționale în comunități și organizația Life Education for All, susținătoare a copiilor prin educație, au inițiat și sprijină amenajarea a două clase în aer liber, construite sub forma unor foișoare dotate cu toate elementele necesare unei clase de curs: bănci, tablă de scris, catedră, tabureți, paleți transformați în băncuțe confortabile.

Melania Medeleanu, cofondatoare a Asociației Zi de Bine: „Toamna se numără bobocii. Dar anul ăsta se numără mai atent ca oricând, căci contextul obligă școlile să găsească soluții pentru a păstra distanța între copii. Cum multe dintre școli nu au spații suficiente pentru a-i împărți pe copii, vor fi nevoite să țină cursurile în 2-3 schimburi. Propunerea prietenilor de la Life Education for All s-a potrivit perfect drept cauza de septembrie a Asociației Zi de BINE. Nu doar că vom oferi o soluție rapidă și eficientă – clase în aer liber – ce-i drept, condiționată de vreme, dar când toate astea vor fi trecut, sperăm să rămână obiceiul de a învăța afară, în mijlocul naturii”.

Oana Mîndruț, președinta Asociației Life Education for All: „Educația stă la baza dezvoltării unui om civilizat, responsabil și sigur pe forțele sale. Ne-am propus, încă de la înființarea asociației, să fim alături de copiii și tinerii dezavantajați, pentru a le oferi un start în viață, plecând, bineînțeles, de la educație. Considerăm că este extrem de important să le setăm astăzi valori sănătoase care să îi transforme, treptat, în adultul echilibrat de mâine”.

Luciana Zaharia, cofondatoare a Asociației Zi de Bine: „Sunt nerăbdătoare să dăm start acestui proiect, al 6-lea de când am pornit Asociația, în urmă cu doar 6 luni. Cu fiecare nouă cauză finalizată simt că aducem puțină schimbare în lumea celor care au nevoie de ea dar și motivație celor care află ce ușor este, de fapt, să faci o faptă bună. Simplul fapt de a-și fi donat ziua de naștere, a ajutat, din februarie până azi, sute de oameni”.

Suma necesară acțiunii este de 25.000 euro, așteptați din donații. Conform ideii de acum cunoscute a inițiatorilor acestui tip de susținere a unor cauze sociale și educaționale, oricine este născut în luna derulării acțiunii unei cauze – septembrie, acum – își poate dona ziua de naștere la https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=987.

Amenajarea claselor din curțile școlilor poate fi susținută cu donații prin transfer bancar în contul deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Universitate (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO, rohelp.ro, BT PAY. Mai multe variante de donare se găsesc și pe pagina asociației: www.zidebine.ro.