11 studenți de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și de la Facultatea de Administrație și Afaceri ale Universității din București au obținut o performanță notabilă la competiția europeană de strategii de marketing Markstrat. Evenimentul a fost găzduit de Universidad CEU Cardenal Herrera, Valencia, Spania.

În cadrul concursului, echipa Universității din București a obținut două medalii de aur, o medalie de argint și opt medalii de bronz, ocupând podiumul astfel: aur: Rebecca Dumitrăchescu și Denisa Roxana Cremenescu; argint: Elena Vladu; bronz: Ana Alexandra Băcescu, Mihaela Cristiana Ștefan, Luminița Dumitru, Anamaria Cătălina Dinu, Ilinca Brehuescu, Valentina Mihaela Barbu, Maria Irina Diaconu, Andrei-Răzvan Ungureanu.

Acestor medalii li s-au adăugat și cele două acordate cadrelor didactice coordonatoare, prof. univ. dr. Diana Ioniţă și asist. univ. dr Cătălin Grădinaru, pentru activitatea de monitorizare și  de evaluare a rapoartelor scrise și a prezentării finale.

Studenții Universității din București s-au evidențiat prin buna utilizare a limbajului terminologic specific domeniului marketing, a conceptelor teoretice de marketing și management și a competențelor IT, demonstrându-și cunoștințele de limba engleză, dar și competențele de autoevaluare și de reacție în situații-limită. De altfel, de la prima participare din anul 2008, delegațiile române din cadrul Universității din București au obținut 20 de medalii de aur, 17 de argint și 84 de bronz.

Anul acesta, la competiția care a avut loc în perioada 5-11 mai 2019, au participat, pe lângă echipa UniBuc, alți 92 de studenți și profesori din șapte universități europene de prestigiu.

În cadrul programului Markstrat, program intensiv dezvoltat în cadrul consorţiului european Dukenet, studenţii iau parte, timp de o săptămână, la 11 runde de simulare pe probleme de marketing în limba engleză, on-line, fiind coordonaţi de profesori/instructori din ţările participante. La finele simulării, se acordă medalii de aur, argint şi bronz, în funcţie de evaluarea soluțiilor formulate, de notele obţinute la două referate şi la prezentarea finală, în echipe internaționale, în faţa unui  juriu format din profesorii coordonatori.

Dukenet este o reţea care a fost înfiinţată acum 25 ani şi care cuprinde universităţi importante din Europa. Începând cu anul 2008, Universitatea din Bucureşti a devenit partener cu drepturi egale, urmând să trimită anual studenţi de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Facultatea de Administrație și Afaceri la un stagiu intensiv de strategii de marketing. În anii anteriori, distincțiile primite în cadrul competiției au deschis uşile companiilor multinaţionale la angajare, făcând diferenţa dintre absolvenţii noştri şi alți candidaţi.
d

Distribuie acest articol!