Vouchere pentru tablete și laptopuri, în programul Rabla pentru electrocasnice

Vouchere pentru tablete și laptopuri, în programul Rabla pentru electrocasnice

Un sprijin pentru profesori, elevi, studenți în desfășurarea lecțiilor și cursurilor online dominante în actuala perioadă îl pot reprezenta voucherele din programul Rabla pentru electrocasnice, acordate acum în premieră și pentru laptopuri și tablete. Valoarea unui voucher pentru laptop este 500 de lei, pentru tabletă este 300 de lei.

Programul începe la 15 decembrie, derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Finanțarea se face prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Voucherele sunt în format electronic și se acordă pe bază de înscriere online. Un solicitant are dreptul la un voucher pentru un produs de același tip cu cel predat (excepții: pentru uscător de rufe și mașină de spălat vase, se acceptă orice aparat vechi din lista ediției actuale), dar poate aplica pentru câte tipuri de produse vrea.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, explică procedura, valabilă pentru toate tipurile de aparate incluse în actuala ediție a programului: „Se va intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”.

Bugetul total al programului este de 40 de milioane de lei.