Valul pandemiei în școli

70

Valul pandemiei în școli

Ministerul Educației și Cercetării anunță că 11.381 de unități de învățământ își desfășoară acum activitatea în scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 5.235 de unități de învățământ sunt în scenariul 2 (S2), cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 1.040 de unități de învățământ figurează în scenariul 3 (S3), cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 1.040 de unități în scenariul roșu, 291 sunt ca urmare a cazurilor de Covid-19 înregistrate, iar 749, din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Situații în județe 

Olt – toate şcolile din municipiul Caracal, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori este de 3,17, trec în scenariul roşu pentru două săptămâni începând de vineri, 16 octombrie, conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Ilfov – trec din scenariul roșu în scenariul galben Școala Gimnazială Nr. 3 Buftea (ca urmare a încheierii lucrărilor care blocau activitatea), Școala Gimnazială Nr. 1 Cornetu, Grădinița Rița Gărgărița Brănești (grupele cu program prelungit), Grădinița Voinicel Chitila, Școala Primară Kinderstar; Trec din scenariul galben în scenariul roșu Grădinița Nr. 2 Voluntari, Școala Gimnazială Prof. Ion Vișoiu Chitila.

Mureș – marile școli din Târgu Mureș funcționează în sistem exclusiv online: Colegiul Național Al. Papiu Ilarian și Colegiul Național Unirea.

Dolj – opt unităţi de învățământ desfășoară activitate în scenariul roşu; de ultimă oră este trecerea în această categorie a Şcolii Gimnaziale Ghindeni, care a fost până acum în scenariul verde și a Liceului Special Beethoven din Craiova, care a funcţionat în scenariul galben; trec la activități hibrid (fuseseră în scenariul verde). Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova își reia activitatea în clase la gimnaziu şi la liceu, după ce a desfășurat activităţi exclusiv online.