Vaccinarea tinerilor și concertele-test

Vaccinarea tinerilor și concertele-test
Foto: Guvernul României

„Am oferit pentru școli kituri gratuite. Ele au fost oferite și vom continua la fel”, a accentuat prim-ministrul Florin Cîțu, la Cluj-Napoca. În context, a avut un dialog cu primarul Emil Boc pe tema de interes pentru tineri a reluării concertelor cu public, inclusiv prin organizarea unui concert de testare la Cluj-Napoca.

Florin Cîțu: Acum eu vreau să îl văd la Bucureşti, altfel trebuie să vin să îl văd aici.

Emil Boc: Tocmai am aflat astăzi că domnul prim-ministru a fost la prima ediție a festivalului Untold, la Cluj, în 2015, incognito. Aşa că vă așteptăm să continuați prezenţa la Cluj.

Florin Cîțu: Nu eram în politică atunci, să ştiţi. Nu eram incognito, nu eram în politică, mergeam unde voiam.

Emil Boc: Vă așteptăm să reveniți.

Florin Cîțu: Vreau să se deschidă festivaluri, concerte peste tot în România, nu doar la Cluj sau la București. Asta a fost discuția astăzi și de aceea am dat acea țintă pentru 1 iunie, pentru redeschiderea întregii economii. De aceea, nu vreau să vorbesc de tot felul de bariere. Vreau să se redeschidă economia pentru toți românii, e important. Şi de asta m-am asigurat să avem doze necesar să ne vaccinăm, ca să deschidem pentru toți românii. Mergem să ne vaccinăm și deschidem economia, o să fie totul ca înainte. Asta e de fapt ceea ce vrem noi să facem. Acum, da, știu domnul Boc şi concertele, dar este o competiție aici, că și mie îmi plac concertele și vedem unde le deschidem.

Emil Boc: Mesajul a fost foarte clar astăzi – poate cel mai bun concert-test este vaccinarea tinerilor. Dragi tineri, mergeți şi vă vaccinați, v-aţi deschis pașaportul pentru concerte, evenimente, festivaluri.

Florin Cîțu: Aşa redeschidem concertele.

Emil Boc: Asta este prima cheie până la urmă. Cu cât mai mulți, cu atât mai repede organizăm festivalurile. Acesta a fost mesajul transmis de premier, de susținere totală a domeniului. Dar cheia este prin procesul de vaccinare. Aşa încât dacă toţi românii vor înțelege acest lucru, cei care doresc să participe la festivaluri vor susţine, cu atât mai devreme vom avea deschise evenimentele. Altfel, putem să facem concerte-test, dar dacă nu avem persoane vaccinate, nu le putem organiza oricum. De aceea, vaccinarea, vaccinarea, vaccinarea, după părerea noastră, reprezintă cheia şi pașaportul pentru intrare la orice concert.

Florin Cîțu: Mulţumesc şi eu, şi să ne vedem la concerte.