Vaccinarea prioritară a angajaților din educație poate începe săptămâna aceasta

Vaccinarea prioritară a angajaților din educație poate începe săptămâna aceasta

Ministerul Educației și CNACAV au anunțat că este posibil ca vaccinarea prioritară angajaților din educație să înceapă în această săptămână, dar o decizie finală va fi luată în cursul zilei de luni.

Astfel, în vederea programării pentru imunizare, fiecare inspectorat școlar județean, respectiv fiecare universitate, vor furniza cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în centrele dedicate  -grupat pe categoriile de vârstă sub și peste 55 ani, fiind necesar ca operațiunea să se încadreze într-un interval de timp de aproximativ o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO).

Potrivit Digi24, până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajați din educație; din aceștia 21.000 au făcut și rapelul. Printre cei care s-au imunizat nu se numără, însă, și personalul din învățământul superior medical care, deși este angajat în sistemul de educație, a fost înregistrat la vaccinare în categoria „personal medical”.

128.817 angajați din sistemul de învățământ s-au înregistrat, până în momentul de față, pe platforma de vaccinare.