
Foto: Guvernul României
Universitățile de Medicină și Farmacie din București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, Craiova sunt angajate în campania de vaccinare. Repere ale participării ne oferă medicul col. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2:
Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti – organizarea în perioada 7-9 mai a 40 de fluxuri de vaccinare (Pfizer) la Sala Palatului şi a 10 fluxuri de vaccinare (Pfizer) la Bibiloteca Naţională a României
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova – asigurarea în perioada 10-17 mai a vaccinării 24 de ore din 24, inclusiv toată noaptea, în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova fără programare
Universitatea de Medicină Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureş, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi – organizarea în perioada 14-16 mai a unor acțiuni maraton de vaccinare.
Plecând de la implicarea mediului universitar de profil, este analizată „asigurarea vaccinării fără programare, şi în centrele de vaccinare din municipiile în care există centre regionale de dezpozitare”, precum şi „prezentarea directă la centrele de vaccinare, cel puţin pentru anumite grupe de vârstă, de pildă, pentru persoanele de peste 60 de ani sau pe anumite intervale orare”. Locurile disponibile ar urma să fie afişate pe o perioadă de trei, iar persoanele doritoare să se prezintă direct, în limita locurilor disponibile: „Una dintre concluziile principale pe care le-am tras după evenimentul de la Timişoara este legată de dorinţa oamenilor de a se prezenta la vaccinare, însă fără să existe această programare prin intermediul platformei”.