Universitatea din Oradea - „digital-friendly” cu un Centru de excelență în managementul universitar al calității

Începând cu luna decembrie, Universitatea din Oradea va deveni universitatedigital-friendly” cu un Centru de excelență în managementul universitar al calității și cu mai multe platforme online, informează un comunicat de presă. Obiectivele sunt realizate realizate prin intermediul unui proiect finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională pentru universitățile de stat.

Proiectul care se numește Consolidarea unei culturi a calității activităților didactice prin digitalizare și respectarea deontologiei academice la Universitatea din Oradea este implementat în period 15 mai-15 decembire și are un buget total de 323.296 lei, din care 291.000 lei finanțare UEFISCDI și 32.296 lei cofinanțare UO.

Când vorbim de calitate la universitate, nu poate să existe un rezultat bun – absolvenți cu care să ne mândrim, transfer tehnologic, livrări de știință către mediul economic, pe lângă zona de arte, de cultură, civilizație, de echilibru al cetății – dacă nu ai mecanisme corecte, a declarat, potrivit AGERPRES, rectorul Constantin Bungău. Adică un management complex al tuturor proceselor din Universitate care se bazează pe niște proceduri și regulamente. Nu e suficient ca acestea să fie scrise bine, trebuie și aplicate bine.”

Din Centrul de excelență vor face parte aproxomativ 25 de cadre didactice, experți evaluatori ARACIS, recunoscuți pe plan național, persoane care au experiență îndelungată de participare la evaluările externe.

Primele trei obiective ale acestui proiect sunt crearea unui centru de excelență în managementul universitar al calității, elaborarea unul Manual al calității și promovarea Universității Oradea ca universitate „digital-friendly” prin dezvoltarea unor module/platforme online.

Primul modul va servi studenților pentru evaluarea satisfacției lor cu privire la procesul educațional și serviciile administrative oferite de UO în vederea creșterii calității acestora.

Al doilea modul va folosi pentru pre-înscrierea candidaților la studii universitare, pentru creșterea calității serviciilor de tip suport. Al treilea modul va centraliza obligațiile financiare ale studenților după modelul „one-stop-shop” pentru creșterea calității serviciilor. Iar al cincilea reprezintă asigurarea mentenanței pentru platforma Moodle App.

Al patrulea obiectiv se referă la promovarea deontologiei academice prin adoptarea unei perspective pro-active, concretizată printr-o strategie a Centrului de excelență

Până în prezent a fost elaborat cuprinsul Manualului calității, Regulamentul de funcționare a Centrului de excelență și au fost pregătite caietele de sarcini pentru achiziția modulelor pentru suportul de digitalizare și alte documente. (Sursa: AGERPRES)

Distribuie acest articol!