Universitatea Babeş-Bolyai, locul I în competiţiile naţionale de finanţare a proiectelor de cercetare

Universitatea Babeş-Bolyai, locul I în competiţiile naţionale de finanţare a proiectelor de cercetare
Foto: UBB

În ediția 2020 a competiţiilor naţionale pentru finanţarea proiectelor de cercetare exploratorie (PCE), organizate de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă primul loc în funcție de numărul proiectelor declarate câştigătoare, precum şi în ceea ce priveşte valoarea totală a finanțărilor obținutea.

Performanță în toate ariile majore de cercetare

UBB are 29 de proiecte câștigătoare; valoarea cumulată a finațărilor câstigate este de aproximativ 7 milioane de euro. Proiectele câştigătoare sunt în toate ariile majore de cercetare. Cele mai bune rezultate universitatea clujeană le înregistrează în domeniul Știinţe sociale şi economice, cu o rată de succes a finanţării proiectelor de 45,45%.
Prof. univ. dr. Adrian Petruşel, prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare şi doctorate, subliniază: „Le mulţumim şi îi felicităm în egală măsură pe cei care au participat şi pe cei ce au câştigat în această competiţie, pentru efortul depus şi excelenţa dovedită. Această competiţie, la fel ca altele desfăşurate în anul 2020, a reconfirmat poziţia de lider a UBB în topul competitivităţii naţionale în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică fundamentală multi-/inter-/ transdisciplinară şi explorator”.

Foto: UBB