Universitate din România, mai ceva decât MIT din SUA

Foto: UPB

La deschiderea anului universitar la Universitatea Politehnica din București, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja s-a adresat studenților formulând o comparație: Aveți o mare, mare răspundere pe umeri, pentru că, în raport cu ceilalți colegi de generație, dumneavoastră aveți privilegiul, șansa, oportunitatea de la fi la o instituție de elită a învățământului românesc. Este o instituției pe care o putem supranumi MIT-ul României, dar cred că depășește la unele aspecte MIT și nu exagerez cu nimic. Am fost student și la Stanford, și la Harvard, am mulți prieteni la MIT, dar românii de excepție pe care i-a cunoscut la Politehnica București îi depășește pe cei din America.“
Ministrul economiei, Florin Spătaru, le-a spus studenților: „Mi-ar face plăcere să aveți toate motivele să rămâneți în România și să investiți aici chiar ce profesorii voștri vă învață. România are nevoie de specialiști care să ducă mai departe prestigiul învățământului românesc și care să contribuie la tranziția către industria viitorului. Sunt convins că implicarea voastră, a tuturor, va fi esențială pentru economie.“
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat: „Nu cred că este vreun proiect mai important al unei administrații locale care să nu aibă nevoie de ingineri. Pentru voi, din punctul meu de vedere, viitorul sună extraordinar de bine. Competențele pe care le veți dobândi la finalul facultății vor fi foarte, foarte bine remunerate. Cu cât veți fi mai bine calificați, cu atât veți obține joburi mai bine plătite, veți avea cariere mai strălucite.“

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a anunțat: „Suntem bucuroși să anunțăm la începutul acestui an universitar că împreună cu 29 de parteneri (universități, institute de cercetare, entități publice și private), UPB a câștigat un grant important care își propune să dezvolte prima infrastructură de comunicații cuantice din România. În acest an universitar, generația această va fi martoră la prima transmisiune cuantum în Politehnica din București, oferind această oportunitate autorităților naționale și, în primul rând, comunității academice.“

Distribuie acest articol!