UMF Cluj, universitatea de medicină și farmacie din România cu cei mai mulți studenți internaționali

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca este universitatea de profil cu cei mai mulți studenți internaționali din România – peste 2.500. Aproape 1.500 dintre ei sunt studenți din țări francofone. Lor li se adresează parteneriatul încheiat de UMF din Cluj-Napoca cu Universitatea Digitală a Sănătății și a Sportului din Franța – UNESS International, „pentru accesul la platforma educațională digitală franceză SIDES NG, ce le permite studenților și absolvenților francofoni să se pregătească pentru ECN –examenul național de internat (echivalentul examenului de rezidențiat în Franța)”.

Prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca: „Conducerea UMF Iuliu Hațieganu și cea a Facultății de Medicină au avut o preocupare constantă de a oferi studenților noștri francezi accesul la aceleași condiții de pregătire pentru ECN, la fel ca studenții de la facultățile de medicină din Franța. Acest demers s-a întins pe durata ultimilor 8 ani, a fost dificil și a necesitat multiple discuții cu autoritățile franceze de nivel înalt. În acest demers am fost sprijiniți de Asociația Studenților Francezi din Facultatea de Medicină (CMC – Corporation Médicale Cluj), de ambasadorii Franței în Romania, de Consulatul Francez și de Centrul Cultural Francez”.

Prof. univ. dr. Daniel Mureșan, prorector al UMF Iuliu Hațieganu, responsabil cu dezvoltarea academică şi administraţia universitară: „În urma acestui parteneriat, studenţii francofoni din cadrul UMF Iuliu Hațieganu vor beneficia de accesul la platforma digitală SIDES dedicată diseminării, îmbunătăţirii și monitorizării individuale a cunoștinţelor medicale dobândite, aceasta fiind de un real folos pentru studenţii francezi, dar și români, care doresc să își îmbunătățească performanțele în vederea susținerii examenului ECN. Pentru studenții liniei de studiu în limba franceză, angajarea lor în Franța după absolvirea Facultății de Medicină este condiționată de participarea la examenul național de internat – ECN (Examen Classant National). Acest examen constituie un punct de răscruce în cariera lor profesională, dar reprezintă și un element esențial de evaluare a modului în care i-am format. Examenul ECN este diferit de concursul nostru de rezidențiat, atât prin modul în care decurge (întrebări cu răspunsuri multiple, dosare clinice progresive, cazuri simulate, lecturi critice de articol – totul în format digital), cât și prin modul în care este pregătit. Încă din anii studenției, studenții francezi au acces la o bază de date de întrebări, la dosare clinice progresive și la simulări de examen pe o platformă electronică care le este accesibilă online”.

Distribuie acest articol!