Studenții și cadrele didactice din învățământul superior se pot înscrie în cel mai complex program de orientare în carieră ce pregătește studenții, profesorii, angajatorii pentru viitor. Este vorba despre FUTURE, un program gratuit, organizat împreună cu compania internațională EXL, care își propune să conecteze tinerii și profesorii cu piața muncii pentru a-i ajuta să se pregătească pentru schimbările care apar în mediul de business din țară.
FUTURE este primul program de #EducatieAltfel din România care include studenții-profesorii-companiile cu scopul de a pregăti studenții pentru primul loc de muncă.
Cea de-a 7-a ediție a programului cu suportul companiei EXL oferă servicii de management operațional, analiză decizională și platforme digitale organizațiilor din diverse industrii incluzând asigurări, servicii bancare, servicii financiare, utilități, transport și călătorii.
Programul include include sesiuni de training, sesiuni individuale de orientare în carieră și o serie de oportunități de angajare pentru studenții înscriși în program.
Studenții înscriși în programul FUTURE ediția EXL beneficiază gratuit de: 14 ore (6 sesiuni) de training de #EducatieAltfel începând cu 29 martie; Întâlniri practice cu accent pe realitatea din piața muncii; o sesiune de orientare în carieră individual; oportunități de angajare în cadrul care susține ediția 7 a programului: EXL; Feedback personalizat pe CV; simulări practice cu accent pe interviul de angajare; discuții directe cu angajatorii EXL prin care participanții înțeleg mediul de lucru din cadrul unei companii internaționale; dezvoltă competențe soft de organizare, comunicare, rapiditate, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate; învață diferit prin activități 100% practice ce conectează tinerii și profesorii de piața muncii
În ceea ce-I privește, cadrele didactice universitare din cadrul programului FUTURE ediția EXL beneficiază de trei sesiuni fizice gratuite de training, în cadrul cărora văd cum reacționează studenții la scenarii diferite de predare bazate pe metode din educația experiențială, pedagogie sistemică și consultanță. De asemenea învață metode diferite de predare pe care le pun în aplicare din postura de participant și pot duce metodele de predare noi învățate direct la cursuri / seminarii.
În cadrul acelorași sesiuni gratuite de training au contact direct cu angajatorii EXL și înțeleg ce caută angajatorii aastăzi de la studenți. De asemenea, sesiunile îi ajută să înțeleagă cum funcționează piața muncii și care sunt competențele de bază, pot realiza parteneriate precum stagii de practică / conferințe direct în facultate împreună cu angajatorii, beneficiază de resurse și metode care pot fi integrate la cursuri/seminarii cu accent pe piața muncii și, nu în ultimul rând, primesc sprijin în implementarea metodelor învățate.