Tabără anti-bullying pentru copii, părinți și profesori

Tabără anti-bullying pentru copii, părinți și profesori

Copiilor, precum și părinților și profesorilor le este adresată tabăra anti-bullying din perioada 14-21 august, de la Straja, județul Hunedoara, organizată de Asociația Zi de Bine în continuarea proiectului #Singur – anti-bullying CAMP, inițiat în iunie de #ZDBMoldova.

Participă 30 de copii, fiecare însoțit de câte un părinte, precum și 15 profesori din învățământul primar. Sunt prezenți la activități terapeuți, coach educaționali și animatori. Copiii, părinții și învățătorii au program personalizat, dedicat înțelegerii rolului fiecăruia în gestionarea și combaterea bullyingului: activități cu scop terapeutic pentru formarea încrederii în propriile forțe și pentru deprinderea modului de a reacționa în situații de bullying, drumeții și plimbări, seara talentelor și karaoke, jocuri, dans, teatru interactiv.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „În tabăra pe care am organizat-o în luna iunie, #SINGUR – anti-bullying CAMP, copiii au povestit deschis despre experiențele lor de bullying din trei perspective: victimă, martor și agresor. Ne dorim ca prin aceste tabere să facem auzită vocea copiilor, dar și vocile specialiștilor care să pună o cărămidă la înțelegerea fenomenului și, mai ales, la gestionarea lui.“

Anda Păcurar, coordonatorul echipei de terapeuți: „Din Psihologia Adleriană știm că un copil «rău» este un copil descurajat. În bullying toți cei implicați sunt descurajați: agresorul devine «rău», victima crede că nu poate face față, iar observatorul crede că e neputincios. Tabăra îi va ajuta pe copii să-și recunoască și împlinească nevoile de bază: de a se conecta, de a se simți capabili, curajoși și să conteze. Totodată își vor descoperi punctele forte ale personalității și își vor face prieteni.

Asociația Zi de Bine va realiza un documentar pe tema anti-bullying, care va fi ulterior popularizat în școli și licee.

Bugetul pentru implementarea proiectului este de 30.000 de euro, oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Proiectele Asociației Zi de Bine pot fi susținute fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, fie prin donarea zilei de naștere.

Detalii: https://www.zidebine.ro/doneaza

https://tribunainvatamantului.ro/centru-pentru-apropiere-intre-copii-varstnici-singuri-si-animale-abandonate/