Studiu german: „Evoluţia competenţelor în perioada închiderii şcolilor se caracterizează prin stagnare, cu tendinţa de diminuare”

Școala la distanţă, o obligaţie pentru elevi în timpul pandemiei de coronavirus a produs sub, aspect educațional, un efect similar celui al vacanţei de vară,  randamentul şi competenţele elevilor neprogresând deloc prin această metodă, ci dimpotrivă, se arată într-un studiu realizat de Universitatea Goethe din Frankfurt (Germania), potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

„Evoluţia medie a competenţelor în perioada închiderii şcolilor din primăvara anului 2020 se caracterizează prin stagnare, cu tendinţa de diminuare. Efectul este similar vacanţelor de vară”, a acestora, spune Andreas Frey, profesor de psihologie pedagogică, citat de aceeași agenție de presă.

Studiul relevă o scădere mai pronunţată a competenţelor educaţionale în rândul elevilor proveniţi din familii vulnerabile din punct de vedere social. ”Diviziunea între săraci şi bogaţi s-a adâncit şi mai mult în timpul primelor închideri ale şcolilor din cauza pandemiei”, mai remarcă Andreas Frey.

Studiul celor de la Universitatea Goethe din Frankfurt a fost realizat pe baza datelor colectate din întreaga lume, privitoare la evoluţia pregătirii elevilor în perioadele în care pandemia COVID-19 a impus închiderea şcolilor şi trecerea la învăţământul online.

Distribuie acest articol!