Studenții la Agronomie, stimulați în inovație și business

37

Studenții la Agronomie, stimulați în inovație și business

Studenți la științe agronomice și absolvenți ai învățământului superior de profil au posibilitatea să se afle între beneficiarii unui program de stimulare și susținere pentru inovația în agricultură: AgTech TM by Agroland, primul de acest fel de la noi, program complet de incubare de startup-uri la nivel național. Începutul va fi făcut în weekendul 13-15 noiembrie 2020, și este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură. Participarea la program este deschisă și tinerilor specializați în programare, business, marketing, design. Înregistrarea se face pe bază de bilet accesibil aici. Pentru cei care au o idee de startup bazat pe tehnologie, care are impact în industria agricolă, înscrierea ideii se pot face prin completarea acestui formular.

Toate ideile înscrise vor trece printr-o etapă de preselecție. Pentru ca o idee să fie acceptată în program, aceasta trebuie să se axeze pe o problemă existentă în industria agricolă, soluția să se bazeze pe tehnologie și să existe potențial de scalabilitate.

Participanții vor avea la dispoziție mentori și resurse pentru dezvoltarea primului plan de afaceri și pentru validarea soluției. În urma unei sesiuni de pitch, cele mai bune 10 startup-uri vor trece în etapa următoare, unde vor beneficia de un program de training-uri și workshop-uri de 3 săptămâni oferit de Ascendis.

În calitate de fondator și director general al Agroland, Horia Cardoș se dovedește un promotor al inovației agricole: „Prin AgTech TM by Agroland dorim să demonstrăm că inovațiile în agricultură nu sunt deloc o Cenușăreasă față de alte domenii în care tehnologia și abordările de business curajoase au adus salturi semnificative. Dimpotrivă, credem că potențialul de creștere în agricultură este mult mai mare decât în alte ramuri economice, astfel că ne-am propus să susținem talentul și dedicarea unor startup-uri tech din domeniu, care pot consolida creșterea sectorului agricol în România”.