Studenți în marș de instrucție cu nava-școală Mircea

Studenți în marș de instrucție cu nava-școală Mircea

Studenți în anul II la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanța au pornit într-un stagiu de instruire la bordul navei-școală Mircea, sub îndrumarea profesorilor și instructorilor. Participă și studenți de la academii navale din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și SUA.

La ceremonia de plecare a navei-școală din Portul Militar Constanța au participat contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, precum și reprezentanți ai administrației publice locale, părinți, alte rude, numeroși prieteni ai studenților militari.

Actualul marș durează 54 de zile, până la 30 iulie, timp în care nava-școală Mircea va acosta în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta), Alexandria (Egipt).

Odată cu misiunea de pregătire, nava-școală va executa și misiuni de reprezentare și de promovare a tradițiilor marinărești ale Forțelor Navale Române. O astfel de misiune o constituie participarea studenților viitori ofițeri de marină la Regata Iacobus, în porturile Genova (Italia) și Valencia (Spania). Totodată, actualul marș pe mare al studenților constănțeni este dedicat celebrării a 150 de ani de învățământ românesc de marină.

Foto: Academia Navală Mircea cel Bătrân