„Sportul se Joacă” – alfabetizare în sport, joacă și mișcare

„Sportul se Joacă” – alfabetizare în sport, joacă și mișcare

Rezultat al parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România, cu sprijinul BCR, a fost lansată „Sportul se Joacă”, platformă educațională deschisă, ”de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace de-a sportul cu copiii”, așa cum se precizează în comunicatul Ministerului Educației.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.

Platforma „Sportul se Joacă” este activă din data de 22 octombrie 2020, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice, mai specific MEC.

Câțiva din marii campioni ai României s-au alăturat proiectului și au devenit Ambasadori ai programului „Sportul se Joacă”. Printre aceștia: Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Elisabeta Lipă George Cosac, Răzvan Pîrcălabu.

Platforma poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, pe canalul de YouTube „Sportul se joacă” și pagina de Facebook „Sportul se joacă”, se mai specific în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării.