La Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu (Nr. 36) din București, Asociația Zi de Bine amenajează un spațiu multifuncțional pentru elevii școlii, prin proiectul „Școala de Poveste”. Pentru început, va fi amenajată o sală nonformală în care elevii, alături de profesori, vor putea desfășura ateliere antibullying, întâlniri ale clubului de șah sau activități creative și lecții remediale. Totodată, una dintre sălile de curs va fi renovată, mobilierul va fi înlocuit, iar clasa va fi dotată cu tablă inteligentă.
Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, vor oferi 40.000 de euro pentru acest proiect.
Un spațiu deschis, creativ și colorat
Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „Luna aprilie o dedicăm în totalitate școlii, locul în care ne-am petrecut de fapt copilăria, am împărțit sendvișurile și gândurile, am ascultat pentru prima oară o formație nouă, unde am învățat ce e aia îndrăgosteală, și unde am visat cu ochii deschiși. Acum, ne dorim să le oferim ocazia copiilor să facă toate aceste lucruri într-un spațiu deschis, creativ și colorat, care să le provoace imaginația.”
Gina Badea, director, Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu: „La Școala 36 se sună clopoțelul pentru 900 de copii. Oricât am încerca, tot timpul e ceva de reparat, schimbat, îmbunătățit. Ne bucurăm ca în acest proces să-i avem parteneri pe cei de la Asociația Zi de Bine. Începem prin a renova și mobila prietenos o clasă în care se învață în două schimburi, iar ideea unei săli nonformale ne-a făcut pe toți curioși. E gândită ca un spațiu în care se pot desfășura diverse activități pentru elevi, profesori, părinți: ore de consiliere individuală, grupuri de învățare, ateliere pentru copii și părinți. Abia așteptăm să o vedem gata.”
Atenția îndreptată spre nevoile copiilor
Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu din București are în total 39 de clase, cu până la 30 de elevi în fiecare clasă și a fost reabilitată ultima dată în anul 2004. În tot acest timp, 1800 de picioare au străbătut aproape zi de zi clasele, laboratoarele, holurile și sala de sport. Școala are nevoie așadar de o împrospătare, iar o echipă de arhitecți a proiectat spațiile creativ, atenția fiind îndreptată la nevoile copiilor.
Asociația Zi de Bine reamintește că, de la laboratoare de informatică sau robotică până la centre comunitare, clase în aer liber sau săli de sport, „și-a propus să ofere copiilor spații prietenoase, care să le ofere o stare de bine și să-i încurajeze să vină la școală.
Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.
Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.
Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro“.