Sorin Cîmpeanu: „Recuperarea pierderilor educaționale se va extinde și pe parcursul întregului an școlar 2021-2022”

Sorin Cîmpeanu: „Recuperarea pierderilor educaționale se va extinde și pe parcursul întregului an școlar 2021-2022”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că programul de ore remediale va fi extins pe parcursul întregului an școlar 2021-2022, în vederea recuperării pierderilor pe care elevii le-au înregistrat –  în contextul pandemic pe care l-a traversat școala – în perioada martie 2020-martie 2021. 

„Conștientizând nevoia de recuperare a pierderilor educaționale, acest program se va extinde și pe parcursul întregului an școlar 2021 – 2022″, a spus ministrul la conferința organizată în cadrul campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare” și a dat asigurări că propunerea în acest sens va fi făcută în Comisia de învățământ din Senat.

El a mai precizat că, pentru această perioadă de criză, nu numai sistemul de educație din România nu a fost pregătit, niciun alt sistem din lume nu a fost pregătit; „nici măcar țările cele mai avansate, către care ne uităm cu admirație, nu au făcut față acestei perioade. Pierderile sunt mari și foarte mari”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Ministrul a ținut, de asemenea, să felicite cadrele didactice pentru efortul pe care l-au depus și îl depun în această perioadă pandemică, în condițiile în care nimeni nu era pregătit pentru sistemul de predare online – o noutate pentru majoritatea dintre ei, total diferit de învățământul clasic, tradițional.

Nu în ultimul rând, Cîmpeanu a spus că rezultatele înregistrate la simularea pentru examenul de Bacalaureat arată că atât elevii, cât și profesorii s-au pregătit în acest sens, rata de promovare fiind mai mare cu unu, două procente în raport cu cea din anii 2016-2018.

„Nu spun că după ce vom fi încheiat această pandemie ne vom întoarce la exact același stil pe care l-am lăsat în martie 2020. Nu ne vom întoarce la același stil. Că vrem sau că nu vrem, că ne place sau nu ne place, partea de predare online, partea de digitalizare a educației, va fi mult mai accentuată după ce vom fi încheiat această criză sanitară”, a conchis Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.