Sorin Cîmpeanu: Examenul scris pentru directorii de școli va alea loc pe 27 iulie!

Sorin Cîmpeanu: Examenul scris pentru directorii de școli va alea loc pe 27 iulie!

Examenul scris pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli va avea loc – a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu – cel mai probabil, în data de 27 iulie, când vor fi evaluate, atât abilităţile cognitive, cât și abilităţile manageriale, ale candidatului. 

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care, în momentul de faţă, se află în negocieri cu Comisia Europeană, a mai spus ministrul Cîmpeanu, potrivit Agerpres.”

Ministerul Educaţiei se numără printre puţinele ministere care au răspuns de două ori la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene. „Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului România Educată. Este vorba despre investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie – creşe”, a precizat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres, citat de EduManager.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a amintit că pe 5 august vor expira toate mandatele conducerilor de școli din România.

Potrivit Ministerului Educației, foarte probabil, nota minimă va fi 7. „Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a conchis ministrul.