Societatea de Științe Matematice din România caută soluții pentru salvarea olimpiadei

Societatea de Științe Matematice din România caută soluții pentru salvarea olimpiadei

În condițiile anulării olimpiadelor și altor concursuri din acest an școlar, Societatea de Științe Matematice din România caută soluții pentru desfășurarea totuși măcar a primelor tururi ale olimpiadei de profil. În acest sens, organizația națională a matematicienilor adresează un mesaj elevilor și profesorilor interesați de competiție, prin care îi informează:

Societatea de Științe Matematice din România face toate eforturile pentru a găsi modalitățile ca olimpiada românească de matematică să continue. In condițiile actuale vitrege, poate că este normal și de înțeles  ca Ministerul să nu își poată asuma răspunderea organizării olimpiadelor în formatul de până acum. In aceste condiții, credem că este momentul ca societățile științifice (nu doar a noastră) să se implice pentru a putea continua.

SSMR crede că anul acesta școlar primele faze ale olimpiadei ar putea fi în totalitate organizate (cel mai probabil) online, atâta vreme cât nu există alte posibilități. Avem deja experiența Olimpiadelor Balcanice și a Olimpiadei Internaționale, cu o impecabilă organizare în spațiul internetului, urmând ca în funcție de evoluția măsurilor de siguranță medicală să evaluăm în primăvară posibilitatea ca faza finală și testele de calificare să fie susținute în centre universitare (zonale) cu respectarea condițiilor de maximă siguranță.

Curând vom definitiva cu ajutorul responsabililor din SSMR și al sponsorilor un regulament care se va baza în mare parte pe implicarea profesorilor de matematică de la clasă. Vom avea însă nevoie de sprijinul membrilor SSMR din toate filialele ca parteneri. Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca  în final să fim reprezentați, conform tradiției, la toate competițiile internaționale”.