Se reduce numărul elevilor din clasa a IX-a

Noi materii în programa de liceu: Apps design, Animație/Animație 3 D, Scriere ficțională/creativă sau Șah

Numărul elevilor la clasă din învăţământul preuniversitar va fi micşorat, începând cu anul şcolar 2021-2022. Ministrul educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis reducerea numărului de elevi care vor fi în clasa a IX-a în toamna acestui an.

Vor fi 26 de locuri pentru fiecare clasă de filieră teoretică şi 24 pentru filiera tehnologică, profesională (inclusiv pentru cea duală) şi cea vocaţională, reprezentată de profilurile sportiv, tehnologic, pedagogic şi învăţământul de artă. Ministerul Educaţiei subliniază că reducerea este parte din proiectul România Educată, lansat în anul 2016.

Modificarea de la 28 de locuri la 26 și la 24 are ca urmări revizuirea proiectelor planurilor de şcolarizare de către inspectoratele şcolare şi decalarea concursului pentru posturi didactice şi catedre în învăţământ.

A fost transmis la Monitorul Oficial ordinul ministrului educației pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022, decizie care modifică OMEC nr. 5599/2020.

Articol de Luciana Polite