Școlile rămân închise până după Paște

Monica Anisie a anunțat duminică seară că școlile rămân închise până după Paște, potrivit unei declarații pentru Hotnews.ro:  „Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

Ministrul Educației a declarat într-o videoconferință că orele de curs vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. Iată câteva din declarațiile făcute în videoconferința care a avut loc azi, 16 martie:

  • Învățarea este un proces continuu pe care toți trebuie să-l susținem indiferent de contidițiile temporare în care ne putem afla. La fel și grija pentru copiii noștri.
  • O parte dintre măsurile pe care le-am luat au apărut în spațiul public, altele le vom prezenta astăzi în premieră
  • Suspendarea cursurilor a făcut ca școala să se mute în spațiul de acasă. Alături de echipa mea din minister am identificat cele mai bune soluții pentru elevi.
  • Cursurile suport online reprezintă o astfel de soluție și îi încurajez pe colegii mei profesori să utilizeze suita de aplicații pusă la dispoziție cu licență gratuită de Google și Micorsoft prin intermediul partenerului oficial EduAx, dar și platforma educațională scoalapenet.ro. În acest demers cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noștri din casele corpului didactic și experții e-learning din cadrul proiectului CRED
  • Pentru că suntem conștienți că nu în fiecare casă se găsește un computer sau o tabletă am decis ca Ministerul Educației și Cercetării să încheie și un parteneriat cu TVR. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei, cadrele didactice, pot ajunge la cât mai mulți elevi. Pentru început am ales ca cei care cărora ne adresăm prin Teleșcoală să fie elevii care să continuă pregătirea pentru examenele naționale, și anume elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a.

Sursa: bit.ly/conferinta-ministrul-educatiei