Școlile particulare solicită noului prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu, redeschiderea unităților de învățământ

Școlile particulare solicită noului prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu, redeschiderea unităților de învățământ

Într-un comunicat remis presei, Asociația Școlilor Particulare cere prefectului Capitalei redeschiderea cât mai rapidă a unităților de învățământ din București, de stat și private și stabilirea unor principii și metode clare și ferme care să asigure evitarea închiderii ulterioare a acestora”, fără o analiză prealabilă temeinică asupra situației epidemilogice, la nivelul școlilor din Capitală.

„Demersul nostru are ca scop legitim redeschiderea cât mai rapidă a școlilor de pe raza Municipiului București și stabilirea unor principii și metode clare și ferme care să asigure evitarea închiderii ulterioare a unităților de învățământ fără o analiză temeinică a situației pandemice specifice școlilor de pe raza Municipiului București”, se precizează în comunicatul ASP.

În plus, Asociația Școlilor Particulare atrage atenția că nu există studii și argumente epidemiologice „care să justifice instituirea măsurii de suspendare a activităților didactice față în față în unitățile de învățământ, mai ales că nu au fost adoptate măsuri care să acționeze în mod direct în zonele în care nu sunt respectate măsurile de distanțare și de igienă”.

În țările Uniunii Europene, se mai arată în comunicatul ASP, școlile au rămas deschise, chiar dacă în unele dintre acestea a fost instituită starea de urgență.

ASP aduce în sprijinul redeschiderii școlilor și rezultatele unui sondaj din 23 octombrie la care au participat 236 de unități de învățământ particulare, în care învață 14.466 de preșcolari și de elevi. Rezultatele acestuia arată că incidența cazurilor de îmbolnăvire a elevilor pe durata frecventării cursurilor față în față, de la începutul anului școlar și până în momentul de față, este una foarte redusă, de doar 0,3.