Școlile particulare cer în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ!

Școlile particulare cer în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ!

Asociația Școlilor Particulare a cerut în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ, de stat sau private, închise prin hotărâri emise de comitetele județene pentru situații de urgență.

Plângerea prealabilă a fost depusă în data de 30 octombrie 2020, în Municipiile Cluj-Napoca și Brașov urmând ca ulterior să fie depusă în toate județele și localitățile în care comitetele pentru situații de urgență au hotărât au hotărât trecerea unităților de învățământ din scenariile verde sau galben în scenariul roșu, după cum transmit reprezentanții Asociației Școlilor Particulare.

Instituțiile particulare de învățământ preuniversitar acuză faptul că măsura închiderii unităților de învățământ nu este prevăzută de lege și că, în acest fel, dreptul la educație este restrâns. În opinia lor, trecerea din scenariile verde și galben, în scenariul roșu poate fi luată doar în mod individual, de fiecare unitate de învățământ în parte, la solicitarea consiliului de administrație și în condițiile în care sunt îndeplinite condițiile de îmbolnăvire în cazul fiecărei clase de elevi sau grupe (în cazul grădinițelor).