Școlile bucureștene, la pragul roșu

Școlile bucureștene, la pragul roșu

Școlile din București își desfășoară luni, 19 octombrie 2020, activitatea în cele trei scenarii obișnuite în această perioadă. „Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, însă activităţile didactice vor continua în sistem online”,  semnalează ministrul educației și cercetării, Monica Anisie.

Prefectul municipiului București, Gheorghe Cojanu, în calitate de președinte al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, informează că luni este ziua de întrunire a comitetului și atunci va fi luată decizia privind modul de funcționare a unităților de învățământ pentru următoarele două săptămâni. Totodată, invocă reglementarea potrivit căreia pentru întrunire și decizie, comitetul pentru situații de urgentă are la dispoziție 48 de ore de la depășirea ratei de infectare de 3/1000 locuitori; cum rata de 3,02/1000 a fost anunțată duminică, pentru decizie sunt la dispoziție zilele de luni și marți.

Oricum, ministrul educației și cercetării insistă asupra faptului că școala nu își suspendă activitatea, ci continuă în scenariul roșu, pentru care în acest moment în București sunt la dispoziția elevilor 8.057 de tablete distribuite unităţilor de învăţământ prin programul Şcoala de acasă, derulat de Ministerul Educaţiei și Cercetării.

Prim-ministrul Ludovic Orban anunță pentru marți sau miercuri adoptarea unei ordonanțe de urgență cu prevederi inclusiv de asigurare a 75% din salariu pentru un părinte rămas acasă cu copilul în cazul organizării învățământului în sistem online.