Școală online în tot Bucureștiul

Școală online în tot Bucureștiul

Toate unitățile și instituțiile de învățământ din București trec exclusiv la activitate online din data de 20 octombrie 2020, ora 0,00. Inclusiv copiii care au împlinit vârsta de 5 ani sunt obligaţi să poarte mască în toate spaţiile publice, și închise, și deschise.

Situația generală în țară

Ministerul Educației și Cercetării anunță dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar la nivel national:

„- 10.790 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.607 unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 1.259 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 1.259 de școli aflate în această situație, 313 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de Covid-19 înregistrate, în timp ce 946 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare”.