Şcoala Gimnazială Titu Maiorescu București „O ȘCOALĂ PENTRU VIITOR“ (17 mai 2019 – ZIUA ȘCOLII)

61

Dedicat sărbătoririi a 33 de ani de existență a unității de învățământ, evenimentul organizat de Școala Gimnazială Titu Maiorescu din București a prilejuit momente emoționante, precum întâlnirea dintre actualii elevi și profesori cu absolvenții acestei școli importante din Capitală. Deoarece a fost un moment deosebit în istoria unității de învățământ, s-a considerat potrivit ca, în ziua respectivă, să fie inaugurat și primul laborator inteligent pentru elevii din școală. Dotat datorită unui proiect educațional-pilot aplicat de ONG INACO, al cărui președinte este doamna Andreea Paul, laboratorul are echipamente ultramoderne: cinci imprimante 3D, un scaner 3D, un robot multifuncțional, programele software aferente și ochelari de realitate virtuală (VR) de primă linie tehnologică educațională din lume. Elevii sunt foarte atrași de aceste tehnologii, iar orele de la diferite discipline de învățământ vor fi mult mai interesante datorită utilizării în procesul educațional a acestor echipamente de ultimă generație. În acest mod, la ceas aniversar, a fost inaugurată o nouă etapă în istoria școlii, etapă marcată de conectarea la tehnologia ultramodernă. Astfel, cadrele didactice care predau la clase vor fi printre primele din țară și chiar din lume care vor utiliza astfel de echipamente moderne la orele de curs. De altfel, mai mult de jumătate din profesori au urmat special cursuri în acest sens, cursuri organizate în Școala Gimnazială Titu Maiorescu.

Sărbătoarea dedicată aniversării școlii a mai cuprins și ateliere literare, de știință, de creație și de cultură generală. O frumoasă tradiție în această școală este, de exemplu, organizarea, de 19 ani de zile, de catedra de fizică, sub coordonarea doamnei profesor Elisabeta Rădoi, a concursului de creație Science Fair, la care elevii talentați participă cu entuziasm și își expun creațiile tehnico-științifice. Catedra de matematică, sub coordonarea doamnei director Carmen Avganți, organizează interesante concursuri de matematică, iar cea a profesorilor pentru învățământul primar, sub coordonarea doamnei Costetchi Rose, realizează complexe activități educative la care elevii de la clasele pregătitoare și I-IV participă cu entuziasmul specific copilăriei. Creațiile literare, momentele în care sunt recitate versuri și alte activități au fost foarte populare în rândul elevilor în cadrul manifestărilor dedicate aniversării școlii. Astfel, elevii demonstrează că participă cu plăcere la activități și se bucură de fiecare moment petrecut în această renumită unitate de învățământ din București. Creațiile literare, momentele interpretative din dramaturgia românească și universală, concursurile sportive organizate de catedra de educație fizică sub coordonarea domnului profesor Dan Tatole se bucură de un real succes. Și la acest moment aniversar al școlii s-a evidențiat frumoasa activitate depusă în unitate, precum cea de la clasa de dans sportiv. Este singura unitate gimnazială de învățământ bucureșteană care are clase de dans sportiv.        Ziua s-a încheiat cu un spectacol în care au fost susținute frumoase momente artistice atât de o orchestră de profesioniști, cât și de actualii elevi ai școlii. Astfel, au fost oferite spectatorilor frumoase momente interpretative la pian și chitară și au fost susținute emoționante dansuri artistice moderne, balet etc.

Au onorat cu prezența la acest frumos moment aniversar al Școlii Gimnaziale Titu Maiorescu, alături de părinți, profesori și elevi, o serie de personalități, precum primarul sectorului 1, domnul Daniel Tudorache, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, directori ai unor școli bucureștene și din alte județe.

Director adjunct LUIZA MORARU