Școală de pregătire intensivă în programare

Școală de pregătire intensivă în programare

Cerința la zi de educație și formare în domeniul programării își găsește o cale de rezolvare prin școala Codecool, cu origine în Ungaria, prezentă și în România.

Claudia Tamași

Felul în care oferta educațională și de formare a școlii răspunde cerințelor din piața forței de muncă ne este explicată de Claudia Tamași, Country Manager Codecool România: „Acum un an aflam că România are un deficit anual de peste 15.000 de specialiști în IT și că mediul academic nu acoperă nevoile reale din piața muncii. Universitățile private și de stat oferă, anual, 9.500 de absolvenți, arăta studiul realizat de Codecool, împreună cu Brainspotting. Așa că ne aflăm acum, după primul an de activitate în România, cu primii absolvenți recrutați de companii care au înțeles că formele alternative de formare profesională sunt sustenabile și pot ajuta creșterea susținută a domeniului IT în România. Faptul că aceste companii au avut încredere în metoda noastră de educație și în rezultatele pe care le avem când vine vorba de pregătirea viitorilor angajați, nu face decât să confirme că suntem pe drumul cel bun”.

Primii absolvenți, la primii parteneri

Cursul de Full Stack Developer al școlii Codecool a dat primii absolvenți, după un an. Primele companii partenere ale școlii, unde sunt deja angajați, sunt Zitec, lider pe piața IT & Digital Marketing din România și Eturia, prima agenție de turism de la noi specializată în vacanțe exotice personalizate.

Din perspectiva angajatorilor, absolvenții sunt apreciați. Florentina Greger, Head of Human Resources, Zitec: „Noi am încheiat anul 2020 în creștere, cu o cifră de afaceri de 10 mil EUR, ceea ce a însemnat și o mărire concomitentă a echipei cu mai mult de 30%. Într-o piață a muncii oricum insuficient dezvoltată pentru nevoile companiilor din România și puternic influențată de conjunctura pandemiei, atragerea de colegi noi s-a dovedit o provocare mai mare ca oricând. Una dintre soluțiile pe care le-am găsit a fost parteneriatul cu Codecool, de unde ne dorim să recrutăm colegi noi, care să se alăture și să se potrivească echipei Zitec atât din punct de vedere tehnic, cât și în ceea ce privește partea de soft skills”.

Ana Maria Vișan, Brand Manager, Eturia: „Pragmatism învăluit în căldură, așa aș defini colaborarea noastră cu echipa Codecool. Dincolo de modelul de business care este inovativ pentru piața din România, am găsit la Codecool oameni pasionați și dedicați în a ne oferi soluția optimă pentru noi”.

Taxa de școlarizare, posibil de plătit la angajarea în domeniu

Școala de programare Codecool are obiectivul de „a reinventa procesul de educație IT și de a completa lipsa actuală și viitoare a profesioniștilor, prin intermediul programului său unic de instruire, orientat spre practică. Compania oferă cursuri de programare intensivă de 12 plus 6 luni sau cursuri scurte de 5 luni, care se desfășoară exclusiv online pe perioada de pandemie. Codecool este prezent în București, Budapesta, Miskolc, Cracovia și Varșovia și are obiectivul pe termen mediu de a-și stabili prezența în 10 mari orașe europene. Programul de formare este implementat cu ajutorul mentorilor și garantează un loc de muncă după terminarea cursurilor. În plus, cursanții au posibilitatea de a achita taxa de școlarizare în rate lunare, abia la finalul cursurilor, odată cu angajarea lor în domeniu”.