Schimbări în formarea continuă

Onlin-ul schimbă felul de desfășurare nu numai a lecțiilor de școală și a cursurilor universitare, ci și a cursurilor de formare continuă. Petru Păcuraru, fondatorul companiei HPDI – Human Performance Development International, cu profil de training, team building și coaching prin soluții de învățare digitală, caracterizează noile particularități ale învățării: „Diferențele sunt uriașe între un training în clasă și un training desfășurat online. Printre caracteristicile principale ale cursurilor online se numără atenția distributivă a participanților, care nu sunt concentrați doar pe curs, ceea ce înseamnă că informația trebuie să fie mai concisă, subiectele să fie specifice, iar timpii de implementare, mai scurți. În concluzie, atât tema, cât și în special prezentarea acesteia trebuie să fie mai atractive și mai succinte”.
În premieră la noi, HPDI a lansat produse de training și teambuilding create special pentru mediul online, nu doar adaptate acestuia. Primul program conceput în acest fel, special pentru mediul digital, Becoming the Digital Manager, l-a livrat clienților încă din 16 martie. De atunci, compania a urmat un proces de rebranding, nu numai la nivelul identiății vizuale, ci și la nivelul produsor educaționale, implementate exclusiv online.

Petru Păcuraru

Luând ca referință cercetări internaționale de profil, interlocutorul semnalează că „specialiștii în învățare și dezvoltare din marile companii consideră în proporție de 59% că organizațiile în care își desfășoară activitatea nu au avut o abordare matură a digitalizării, dar cu toate acestea, criza a avut un impact pozitiv în accelerarea transformării digitale a procesului de învățare. Un alt aspect evidențiat de cercetare și expus de 84% dintre respondenți este că odată ce oamenii s-au obișnuit să lucreze de la distanță și să colaboreze în cadrul unor echipe virtuale, apare nevoia de a integra învățarea digitală în platforme precum Microsoft Teams, Zoom sau Trello. Video-urile, platformele de învățare care pun la dispoziție conținut personalizat și platformele specializate care promovează învățarea interactivă și colaborarea între cursanți au fost metodele preferate de învățare și dezvoltare, începând din martie”.
Un studiu al companiei Fosway Group la nivel de directori, manageri și specialiști în L&D (Learning & Development) arată între altele că: 94% dintre companiile reprezentate de repondenți și-au schimbat strategiile de învățare și dezvoltare; 67% dintre participanții la cercetare consideră că schimbările sunt definitive.

Distribuie acest articol!