Pentru a face față unor stări și atitudini personale precum nemulțumirea față de propria imagine, autocritica, autoînvinovățirea sau stima de sine scăzută, tinerii din Generația Z cheltuiesc aproximativ 140 de milioane de lei pe an, arată calculatorul interactiv Unfollow Self:Hate, unul dintre instrumentele propuse de ING Bank în campania Unfollow Self:Hate, pe care a desfășurat-o în perioada mai-august 2023. Cei care au folosit calculatorul pus la dispoziție online în cadrul campaniei au aflat că suma pe care
Campania a avut ca obiectiv „creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele nocive pe care anxietatea socială sau comparațiile cu cei din jur le pot avea asupra celor din Generația Z atât în plan emoțional, cât și financiar. Cu ajutorul calculatorului oricine a putut afla câți bani cheltuie anual pe comportamente dăunătoare compensatorii, precum excesele alimentare, ieșitul în oraș sau cheltuielile pe haine și gadget-uri”.
Dana Nacu, Digital Marketing Manager, ING Bank România: „Unfollow Self:Hate ne-a demonstrat că lipsa iubirii de sine are un impact la fel de puternic precum ura din mediul online, un fenomen aflat în focusul campaniei Unfollow Hate derulate în 2021 și 2022. Scopul campaniei a fost de a ajuta, iar mesajul pe care îl transmitem este unul de încurajare: să luăm atitudine împotriva a ceea ce ne împiedică să fim noi înșine și să ne trăim viața așa cum ne dorim. Ca bancă implicată în viața clienților săi, ne-am dorit să facilităm aceste conversații sensibile, dar cu impact real asupra vieții noastre.
Suntem bucuroși că foarte mulți tineri, și nu numai, au apelat la soluțiile oferite de ING Bank și partenerii noștri în această campanie, Rețeaua de Sănătate Regina Maria și programul Banometru, pentru a-și îmbunătăți stima de sine și pentru a se bucura de o viață mai sănătoasă din punct de vedere emoțional și financiar.”
Realizatorii campaniei precizează că, „alături de partenerii săi, ING a adus o serie de soluții personalizate, precum coaching financiar gratuit prin programul de sănătate financiară Banometru, dezvoltat în parteneriat de ING, Asociația Educație pentru Viața Reală (AEVR) și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), și sprijin emoțional prin accesul la specialiști din Rețeaua de Sănătate Regina Maria.
Aproximativ 400 de persoane au primit sfaturi financiare și coaching gratuit prin intermediul Banometru, astfel încât să-și gestioneze mai eficient resursele financiare. Beneficiarii ședințelor gratuite de coaching 1:1 au învățat să nu depășească bugetul pe care îl au la dispoziție, să evite cheltuielile compulsive pe lucruri de care nu au nevoie, dar și să economisească pentru a putea face față unor situații neprevăzute”.