Salonul virtual al studiilor în Franța și al formărilor universitare în limba franceză din România

Salonul virtual al studiilor în Franța și al formărilor universitare în limba franceză din RomâniaSalonul virtual al studiilor în Franța și al formărilor universitare în limba franceză din România/Le salon virtuel des études en France et des formations francophones en Roumanie este prezentat între 25 februarie și 5 martie, organizat de Institutul Francez din România, împreună cu Campus France România, înscris în Luna Francofoniei.

Organizatorii subliniază că „salonul este destinat nu doar elevilor de liceu, studenților și părinților dar și profesioniștilor din educație interesați de studiile în Franţa sau de formările universitare în limba franceză din România”.

Sunt prezentate: programele oferite de mai multe instituții de învățământ superior din Franța, formările universitare francofone din România, programele de dublă diplomă între România și Franța.

Salonul cuprinde: ateliere în domeniile inginerie, medicină, științe politice, drept, administrarea afacerilor, turism, comunicare, limbi, arte; zile dedicate studiilor medicale, domeniilor artistice cu mai multe şcoli invitate; webinarii dedicate procedurilor de aplicare, posibilităților de finanțare a studiilor.

Studenți români și foști bursieri ai Guvernului Francez, membri ai rețelei France Alumni Roumanie, interacţionează cu elevii şi își împărtășesc experienţele internaţionale. Liga Studenților Români din Franța găzduiește un webinar despre numeroasele beneficii ale studenților din Franța, precum transportul public redus, preţul de 1 euro al meniurilor în restaurantele universitare pentru toţi studenţii, ajutoarele sociale şi financiare din partea statului francez.

Printre şcolile invitate se numără Şcoala naţională superioară de chimie din Rennes, CESI école d’ingénieur cu 25 de campusuri în Franța, Vatel Bordeaux – école de tourisme et hôtellerie, EDHEC Business School, situată la Lille, Nisa, Paris, dar și la Londra și în Singapore, Colegiul juridic franco-român de studii europene care oferă o diplomă dublă între Facultatea de Drept a Universității din București și Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne, Facultatea de Economie a Universității de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti, care oferă programe de licență și de masterat în franceză și multe altele.

Participarea la webinarii și ateliere este gratuită. Înscrieri la:  http://bit.ly/Salonvirtuel.  Programul detaliat este disponibil pe pagina evenimentului Salon Virtuel Des Études En France (https://www.facebook.com/events/133054888686842) şi pe pagina de facebook Campus France Roumanie https://www.facebook.com/CampusFranceRo.