România în spaţiul eLearning

5

Pe 22 martie, în Aula Universităţii Vasile Alecsandri din Bacău, a avut loc conferinţa „România în spaţiul eLearning“, organizată de Casa Corpului Didactic George Tabacaru. Tema acestei conferinţe a fost platforma de tip eLearning, dar şi adaptarea stilului de predare tradiţional la era digitală în care ne aflăm, pentru a creşte gradul de atenţie a elevului. Colaboratorul de seamă al acestui eveniment a fost Siveco România, unul din liderii producători de softuri şi sisteme de tip eLearning din ţara noastră. Din cadrul companiei au fost prezenţi: Emil Dragomirescu – director al Departamentului de formare profesională, Silvia Popescu – director de marketing pentru platformele educaţionale şi Radu Jugureanu – directorul Departamentului eLearning.
În cadrul conferinţei, prof. Radu Jugureanu a vorbit despre dezvoltarea sistemului de tip eLearning în ultimii zece ani şi despre ajutorul pe care acesta îl dă în atingerea obiectivelor de tip operaţional, în cadrul lecţiilor de la clasă. S-a evidenţiat faptul că România se mândreşte cu numeroase distincţii pentru conţinutul educaţional, fiind şi câştigătoarea a trei ediţii de Word Summit Awards, locul în care se promovează şi premiază cele mai bune proiecte pe IT şi componentă digitală din lume. Domnul Radu Jugureanu a adus în discuţie şi modul în care o platformă de tip eLearning poate da o mână de ajutor profesorilor în conectarea elevilor la date şi fapte reale, prin digitalizarea informaţiei, fără însă a pierde esenţialul din acestea.
Un alt moment semnificativ al întâlnirii l-a constituit prezentarea platformei Wand.education, creată de specialiştii Siveco pentru a oferi cadrelor didactice întregul suport necesar în vederea realizării unui conţinut educaţional de calitate, într-un mod cât mai simplu şi rapid. Domnul Radu Jugureanu a explicat gradual modul în care profesorii pot deveni creatori de conţinut educaţional pe platforma wand.education, precum şi facilităţile oferite de platformă în procesul de evaluare şi verificare a evoluţiei elevului în timp real.
Spre finalul conferinţei, prof. univ. dr. Gabriel Leahu, directorul Casei Corpului Didactic Grigore Tabacaru Bacău, a anunţat semnarea unui parteneriat între instituţia pe care o conduce şi Siveco România, în vederea conceperii şi organizării unui program de formare acreditat, având ca temă dobândirea de către cadrele didactice băcăuane a competenţelor digitale pentru realizarea de resurse educaţionale proprii, în regim autonom. Evenimentul a reunit numeroşi inspectori şcolari, metodişti pe diferite discipline, formatori din cadrul cursurilor oferite de CCD şi peste o sută de cadre didactice.
Conferinţa de miercuri face parte din seria „Conferinţele Casei Corpului Didactic“, organizată de Casa Corpului Didactic Grigore Tabacaru, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Universitatea Vasile Alecsandri din aceeaşi localitate şi Consiliul Judeţean Bacău.
Prof. Gabriel LEAHU,
directorul CCD Bacău